tiistai 1. huhtikuuta 2014

Ohjaustaitoni ennen toppia

Omien ohjaustaitojeni:

  •  Vahvuuksia ovat suorasanaisuus, sekä sosiaalisuus. Olen avoin ja ulospäinsuuntautunut, niin uskon että minulle on helppo tulla juttelemaan tai muuten lähestyä.

  • Heikkouksia ovat ehkä sellainen suoraviivaisuuden tai päämääräisyyden korostaminen, sekä työn näyttäminen niin ettei itse tee sitä kokonaan, vaan pelkästään esimerkin.

  • Mahdollisuuksia ovat ohjattavan tietopohja, mitä tietää ja mistä haluaa lisää tietoa ja kuinka motivoituneita me molemmat olemme jaksolle lähdettäessä. Tottakai avaa paljon erilaisia mahdollisuuksia, jos molemmat ovat yhtä innoissaan tekemässä ja rakentamassa jaksoa.

  • Uhkia ohjauksessa luo aika, sillä pitää ehtiä katsomaan teoriapohjaa työajalla, jolloin on paljon hoitotöitä ynnä muita tehtäviä.
Voin kehittää ja parantaa ohjaustaitojani olemalla läsnä ohjattavalle sekä kiinnittämällä huomiota ohjaustapoihini ja millaisia tehtäviä hänellä teetän.

Voin vähentää uhkatekijöitä esim. ajan puutetta suunittelemalla etukäteen aikataulua tai tekemällä vaihtoehtoisia asiankäsittely tehtäviä esimerkiksi.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Miten voit harjoittaa omia ohjaustaitojasi? Mitkä ovat vaikeimmat asiat kohdata ja kehittää??

Hanski kirjoitti...

Voin harjoittaa omia ohjaustaitojani miettimällä, millainen ohjaaja haluan olla sekä harjoittelemalla tehtävien kertomista ja niissä auttamista kun menen toppijaksolle, sillä ennen sitä en voi käytännössä ohjausta harjoitella. Voi olla vaikeaa kehittää itseään ilman palautetta, joten pyrin luomaan avoimen ja palautetta antavan ohjaussuhteen ohjattavaani. Näin molemmat saavat palautetta ja voivat työskennellä tehokkaammin.