keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Tietoturva


  • Tunnukset saa kun Vanhuspalvelupäällikkö täyttää työntekjälle lomakkeen, jonka perusteella kotisairaanhoitaja luo Effica tunnukset.
  • Jokainen työntekijä kirjaa omat käyntinsä. Opiskelija voi kirjata ohjaajan tunnuksilla, kun kirjoittaa oman nimensä sinne myös. Opiskelijalle voidaan myös luoda omat tunnukset, jolloin opiskelija voi kirjata itsenäisesti. Ohjaajan tulee hyväksyä opiskelijan kirjaamat asiakirjamerkinnät.
  • Kirjamisessa painotetaan sitä että kerrotaan asiakkaasta ja hänen voinnistaan. Eli työntekijän havaintoja kirjataan, eikä niinkään luetteloa siitä mitä hoitajat ovat tehneet.
  • Potilastietojen luovutuksen varmistamiseksi täytetään asiakkaan kanssa lomake, jossa on kenelle hänen tietojaan saa luovuttaa tai ei saa luovuttaa. Efficassa perustieto lehdellä on luettelo yhteystiedoista, kehen voi ottaa yhteyttä ja kenelle asiakkaan tietoja saa luovuttaa.
  • Tietosuoja turvataan salassapitovelvollisuudella, Effica tunnukset  ovat henkilökohtaiset ja niiden salasanat tulee vaihtaa tietyin välein. Katsotaan kenelle puhutaan, missä puhutaan ja mitä.
  • Meillä ei ole varsinaisia raportteja. Tärkeät huomioitavat asiat kirjoitetaan viestivihkoon toimistolla, sekä sanotaan asiasta työkavereille tai varsinkin sille joka seuraavan kerran menee kyseiselle asiakkaalle. Raportilla kerrotaan suljettujen ovien takana tärkeät asiakasta koskevat asiat, eikä ne asiat mene minnekkään, ellei sitten ole tarvetta konsultoida esim. lääkäriä tai muita hänen elämään vaikuttajia.

Ei kommentteja: